Azért folytatódik a támadás, mert a családomban kerestek sebezhetőséget

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Sokkolta a Mercedes F1-es főnökét a múlt heti botrány: szerinte az FIA a semmiből kreált „abszurd” vádakat, amivel átléptek egy vörös vonalat.

A 2023-as Formula-1-es idényt lezáró botrány szembetűnő volt, melyben Toto és Susie Wolff került az érdeklődés középpontjába. Az FIA vizsgálatot indított az összeférhetetlenség és bizalmas információk továbbadása miatt. Habár a vádak nem neveztek neveket, a BusinessF1 cikke alapján kiderült, hogy a mercedeses Toto Wolff és az F1 Academy igazgatója, Susie Wolff érintett.

Az FIA vizsgálatát követően Susie Wolff és a Mercedes is tagadta a vádakat, melyre a többi csapat is reagált közös közleményben, hogy nem voltak panaszosok a FIA-nál. Az FIA egy napra rá újabb közleményt adott ki, mely szerint a FOM rendszere megfelelő védelmet nyújt a bizalmas információk jogosulatlan kiszivárogtatása ellen, és nincs folyamatban vizsgálat senki ellen.

A Wolff házaspár azonban nem hagyta annyiban a dolgot: Susie Wolff az Instagramon jelentette be, hogy nyomozást indít annak kiderítésére, ki indította el az ügyet, míg a Mercedes jogi egyeztetéseket folytat az FIA-val.

Toto Wolff ezúttal a Bild hasábjain nyilatkozott, elmondva, hogy megszokta az ilyen támadásokat a tízéves csapatfőnöki karrierje alatt, de a családra való célzás újabb szintet jelent. Kifejtette, hogy az vádat abszurdnak tartja, és nem lát átfedéseket a munkájuk között. A Pitwall műsorban részletesen tárgyalták a Wolff-ügyet és annak hátterét.

Egyébként megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptár, melyek most kedvezménnyel megvásárolhatóak a webshopban.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések